sobota, 1. októbra 2016

Jabkovo-černicový (čučoriedkový) crumble



Tá vôňa, ktorá sa šíri po dome, keď sa pečie crumble je úžasná:-)
Ingrediencie:

Na chrumkavú posýpku:
1 hrnček (200 ml) najemno pomletých orechov (mandle, vlašské, lieskovce...aké máte)
1 1/2 hrnčeka  jemných ovsených vločiek
3 PL kokosového oleja
2-3 PL hnedého alebo brezového cukru
1 ČL škorice
Na spodnú ovocnú vrstvu:
2 jablká
2 hrnčeky černíc alebo čučoriedok (ja som použila 1 hrnček čučoriedok a 1 hrnček černíc)
1 PL javorového sirupu alebo brezového cukru
1/2 ČL škorice
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme do hrnca s ostatným ovocím, javorovým sirupom alebo  brezovým cukrom a škoricou. Pridáme asi 1 dcl vody a dusíme 15 minút, dokiaľ jablká nezmäknú. Pomleté orechy, vločky, cukor a škoricu premiešame s roztopeným kokosovým olejom. Do zapekacej misky vylejeme podusené ovocie, posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút. Podávame s bielym jogurtom, vanilkovou zmrzlinou alebo len tak.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára